top of page
Caută
  • MS

„15 de ani de la desfășurarea Summit-ului NATO la București”


SUMMIT-UL NATO DE LA BUCUREȘTI – APRILIE 2008

Summit-ul NATO de la Bucureşti s-a desfăşurat în perioada 2-4 aprilie 2008 şi a reprezentat cel mai mare eveniment de politică externă organizat de România, cât și cel mai mare Summit din istoria NATO.


La Summit au participat 26 de state membre, 23 de state partenere, înalţi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi ai statelor contributoare la operaţiunile NATO în Afganistan, la nivel de preşedinte (23 de state), prim-ministru (22 de state), ministru al afacerilor externe (7 state), ministru al apărării (Kazahstan) şi director politic (Irlanda).


Declaraţia finală a Summit-ului reiterează faptul că indivizibilitatea securităţii statelor Aliate reprezintă unul dintre elementele majore ale existenţei NATO. Documentele adoptate la Summit demonstrează relevanţa sporită a NATO pentru provocările actuale ale secolului XXI.


Summit-ul NATO de la Bucureşti a fost un succes, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi politic. Rezultatele Summit-ului corespund obiectivelor urmărite de România privind agenda politică a evenimentului. Acestea reflectă într-o manieră realistă şi cuprinzătoare atât aşteptările, cât şi interesele specifice ale ţării noastre. Au fost luate decizii importante, printre care amintim cele legate de extinderea Alianţei, Balcanii de Vest, Marea Neagră, conflictele regionale ș.a.m.d.


Monetăria Statului a lansat pe piață produsul medalistic „15 de ani de la desfășurarea Summit-ului NATO la București”, inclus în Programul Medalistic 2023.


Setul de colecție – compus din medalie, certificat de autenticitate personalizat și cutie de lemn – poate fi procurat de la magazinele instituției noastre, la prețul de 393 lei/set pentru medalia din argint și de 224 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice: * Material: Argint 999‰ - Diametru: 37 mm - Greutate: 31,1 grame - Calitate: proof - Tiraj fix: 60 bucăți


* Material: Aliaj de cupru - Diametru: 37 mm - Calitate: proof - Tiraj fix: 40 bucăți

211 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page