Ursul Brun

„Ursul Brun Carpatin” este noul produs medalistic, ce face parte din secțiunea „Flora și fauna României”, ce poate fi achiztionat de catre clientii Monetăriei Statului.

Dorim pe această cale să ne prezentăm scuze față de clienții nostri, vis-a-vis de termenul de lansare al acestui produs, ce a fost depășit.

Furnizorul nostru de ambalaje, companie cu care lucrăm în parteneriat la producerea acestor produse, a întâmpinat dificultăți în procesul de producție, fapt care a condus la nerespectarea termenului de livrare. Sperăm totuși că această întârziere nedorită să fie trecută cu vederea de către Dumneavoastră pentru că ambalajul constituie, în sine, o realizare impresionantă.

Acest produs de excepție se evidențiază nu numai prin calitatea premium a medaliei şi pliantului său de prezentare, ci şi prin faptul că întregul ansamblu se adresează în egală măsură simţului vizual şi celui tactil.

Pe lângă reprezentarea foarte detaliată a subiectului, pentru realizarea medaliei de argint  s-a utilizat tehnica acoperirii selective de cupru pe o suprafaţă neregulată în premieră pentru Monetăria Statului. Efectul obținut prin combinația dintre relief şi suprafaţa cuprată oferă privitorului o senzație unică de realitate – ursul vrea sa „iasă” din medalie să miroasă pădurea…

Medalia este fixată în pliantul de prezentare într-o alveolă deschisă, care urmărește relieful medaliei, oferind posibilitatea atingerii acesteia.

A treia componentă a asamblului  – mapa care îmbracă pliantul –  nu trebuie doar privită cu atenție, este necesar sa fie atinsă: peste imaginea ursului veți simți textura blănii. Este o tehnologie nouă, introdusă în premieră în România de către Monetăria Statului. Mapa prezintă și alte elemente ce pot fi simțite prin atingere datorită utilizării celor mai noi tehnici de finisare tipografică.

Finisajele ireproșabile, calitatea deosebită a materialelor precum și tehnologiile utilizate, ne îndreptățesc să afirmăm că Ursul Brun reprezintă unul din cele mai bune produse, din punct de vedere calitativ și estetic,  realizate de instituția noastră.

Caracteristici tehnice:

  • Diametru: 60 mm
  • Variante de material:
  1. Argint 925 ‰ :  104 ± 1 grame (25 de piese)

-          finisaj: patinat și cuprat selectiv

  1. Aliaj de cupru (75 de piese)

-          finisaj: argintat patinat

  • Tiraj fix: 100 de piese

Produsul poate fi achiziționat de la sediul nostru din strada Fabrica de Chibrituri nr. 30 si de la magazinul Monetăriei Statului din B-dul Ion Mihalache nr. 119, la următoarele prețuri: 500 lei (tva inclus) – medalie argint; 220 lei (tva inclus) – medalie cupru.