Roua Cerului

Roua cerului (Drosera rotundifolia), este o plantă carnivoră care poate fi admirată în turbăriile muntoase (mlaștine de platou și altitudine, situate la o înălțime medie spre mare, cu o floră și faună specifică, îndeosebi cu mușchi), aflate în rezervații naturale. Este vorba despre o specie insectofagă ce și-a dobândit numele grație unei secreții lipicioase, cu aspect de rouă, ușor observabilă pe perișorii plantei, ca niște mici tentacule.

În folclor, roua cerului este una din plantele căreia i s-a atribuit renumele de “iarba fierului“, despre care se spune că are puterea de a desface orice lacăt.

Produsul medalistic – format din medalie, pliant și mapă de prezentare – este emis într-un tiraj fix de 100 de bucăți și poate fi achiziționat la prețul de 200 lei/ bucată (inclusiv TVA).

Caracteristici tehnice – medalie:

  • Aliaj:                Argint 925‰
  • Diametru:         30 mm
  • Greutate:          13 grame
  • Calitate:           proof

Vă reamintim că Monetăria Statului a lansat, pe tot parcursul anului 2018, produse medalistice care au dorit să evoce și să popularizeze  variatele și grandioasele priveliști oferite de natură și, în același timp, să atragă atenția asupra necesității conservării biodiversităţii unice de care se bucură țara noastră.