Principatele Unite

„Prima marcă poștală cu stemele ambelor Principate române”, ce face parte din programul medalistic al R.A. Monetăria Statului, aniversează 155 de ani de la apariția primului timbru poştal unitar, a treia marcă, „Principatele Unite“, cu trei valori, în care se regăseau stemele reunite ale celor două ţări române, bourul şi vulturul.

Emisiunea primelor mărci poştale „Principatele Unite” mai este cunoscută şi sub denumirea de „tipar de mână” iar cele trei valori au purtat cele trei culori ale drapelului national. Pentru marca de 3 parale s-a stabilit culoarea galben; pentru marca de 6 parale s-a stabilit culoarea roşu; pentru marca de 30 de parale s-a stabilit culoarea albastru.

Datele asupra tirajelor totale aferente primei emisiuni de mărci poștale “Principatele Unite” sunt: pentru valoarea de 3 parale, 569.000 de exemplare; pentru cea de 6 parale, 264.000 de exemplare și pentru cea de 30 de parale, 706.000 de exemplare.

Produsul Prima marcă poștală cu stemele ambelor Principate române, format din medalie, brosura și caseta de prezentare, prezintă următoarele caracteristici tehnice:

  • Dimensiuni: 40 mm x 28 mm
  • Aliaj:  argint 999 ‰
  • Greutate: 28,28 ± 0.5 grame
  • Finisaj: proof
  • tiraj fix: 100 de piese

Pret: 200 lei (Tva inclus)

Dorim sa precizam faptul ca amanarea lansarii s-a datorat neacceptarii institutiei noastre de a face niciun rabat de la calitate.

Va multumim pentru intelegere.