Povestile Copilariei

„Copilăria este inima tuturor vîrstelor” – Lucian Blaga

Imaginați-vă… ce ar fi fost copilăria noastră fără povești?! Bineînțeles, mai modestă și mai puțin utilă dezvoltării noastre ulterioare. Poveștile copilăriei constituie un mijloc prietenos și folositor de a transmite copiilor noștri lecții de viață, de a-i învăța să facă diferența dintre bine și rău.

În era infomației, cei mici nu mai citesc aşa mult cum citeam noi, cei ajunși la maturitate. Câţi dintre copii au citit sau au auzit de basmele lui Petre Ispirescu sau ale lui Hans Christian Andersen? Din păcate, tot mai puţini. Deși au acces la mai multe informații, culese de pe net, copii nu își pot forma o cultură generală solidă dacă nu citesc din cărți. Lectura îndreaptă pe drumul statornic, valabil pentru întreaga viață, fiind esențială pentru perioada copilăriei. În același timp, întărește legătura afectivă dintre părinți și copii sau bunici și nepoți.

Cărțile și jucăriile trebuie să fie nelipsite din orice casă în care sunt copii, acestea având un rol benefic în dezvoltarea personalității și a intelectului copilului. Calculatorul, telefonul mobil, tableta nu vor putea substitui nicicând vocea mamei sau a bunicii care citește o poveste minunată.

Medalia prezintă următoarele caracteristici:

  • Material: Argint 925 ‰

-          Diametru: 50 mm

-          Calitate: patinată

-          Greutate:  93 grame

# Tiraj:  50 piese

  • Material: aliaj de cupru

-          Diametru: 50 mm

-          Calitate: patinată

# Tiraj:  50 piese

Noul produs medalistic „Poveștile copilăriei”- compus  din medalie, pliant și mapă de prezentare – poate fi procurat, de la sediul nostru central sau de la magazinul de prezentare al Monetăriei, la prețul de: 430 lei/ bucată – pentru medalia din argint sau 160 lei/ bucată – pentru medalia din aliaj de cupru. TVA este inclusă în preț.