Laleaua Pestrita

Laleaua Pestrita – Fritillarea Meleagris, dupa denumirea sa latina,sau Floarea de Sah asa cum este cunoscuta in popor, este o floare rara si solitara ce creste ascunsa de coroanele stejarilor.

Este o floare frumoasa si firava cu petale in forma de clopot si frunzele lungi dispuse alternativ pe tulpina sa fina. Lalelele Pestrite infloresc pentru o perioada scurta de sapte pana la zece zile in lunile aprilie-mai, dar depinde mult si de evolutia vremii.

In tara noastra, laleaua pestrita se gaseste, cu precadere, in judetul Bistrita-Nasaud, in padurea Sesul  Odorheiului, o zona protejata prin lege. Planta mediteraneana, laleaua pestrita face parte din familia liliaceelor si este pusă sub protectia legii in toate tarile europene.

 

 

“Flora și Fauna României”, secțiune ce face parte din Programul Medalistic al Monetăriei Statului 2017, debutează astăzi 31 Martie 2017  cu “Laleaua Pestriță”.
Pentru mai multe detalii, va așteptăm la magazinul nostru din Bd. Ion Mihalache nr. 119 sau la sediul nostru din Str. Fabrica de Chibrituri nr. 30.

Medalie este insotita de un pliant si mapa si are urmatoarele caracteristici tehnice:

* argint 925‰
* diametru 30 mm
* calitate proof
* 13±0,5 grame
* tiraj limitat la 100 de piese

Produsul poate fi achizitionat la pretul de 200 lei – tva inclus.

Va asteptam!