Floarea de colt

 

Prin lansarea produsului medalistic Floarea de colț, Monetăria Statului vă prezintă o specie de plantă declarată monument al naturii încă din anul 1933.

Floarea de colț (Leontopodium alpinum) – o adevarată perlă a munților noștri, de o frumusețe aparte și totodată cea mai rară din întreaga floră montană, crește în munții calcaroși, în pajiștile de pe versanții abrupți și însoriți sau pe stâncării.

Întâlnită în România pe stâncile aproape inaccesibile omului din Munții Vrancei, Munții Bucegi, Munții Făgărașului, Munții Maramureșului, Rodna, Obcinele Bucovinei, Masivul Ceahlău, Retezat, Godeanu, floarea de colț este simbolul iubitorilor de drumeție la munte. În tradiția populară românească, reprezintă un simbol al dragostei și se spune că bărbații își demonstrau dragostea, îndemânarea și curajul, culegând o floare de colț de pe stâncile ascuțite ale munților și oferind-o iubitelor.

Această ”steluță” este, totodată, simbolul tinereții, al tuturor virtuților și harurilor sufletului omenesc. Din cer, peste crestele munților și peste colții de stâncă aplecați peste văgăuni și prăpăstii, se pornesc ploi de steluțe albe, catifelate. Sunt florile zânelor, care împodobesc munții.

 

Noul produs medalistic ”Floarea de colț”  din secțiunea ”Flora și Fauna României”, ce poate fi achiziționat la prețul de 200 lei/ bucată (inclusiv TVA), este compus din medalie, pliant și mapă și prezintă următoarele caracteristici tehnice:

*          material:  aliaj Argint 925‰

*          diametru: 30 mm

*          calitate: proof

*          greutate: 13 grame

*          tiraj fix: 100 de piese

 

Va asteptam la magazinul nostru din Bd. Ion Mihalache nr. 119 sau la sediul nostru din Str. Fabrica de Chibrituri nr. 30!