Crinul de padure

Monetăria Statului vă prezintă „Crinul de pădure” – un nou produs medalistic format din medalie, pliant și mapă de prezentare și care face parte din programul medalistic pe anul 2018, secțiunea Flora și Fauna României.

Mihai Eminescu spunea despre crini: „Pădurile de flori, în care fiecare floare e ca un arbore, iar crinul ca o urnă, “florăria de giganti”, constituiesc un arhanghelism muzical cu linii prelungi și transparente, în care intâlnim o încetinire paradisiacă a mișcărilor de stil dantesc.”

Crinul de pădure – simbol al speranței și al purității – este o plantă perenă, declarată monument al naturii și protejată prin lege, fiind localizată în zonele cu păduri de foioase, atât în regiunile de câmpie, cât și în cele montane.

Culorile acestei superbe flori: roșu, roz sau violaceu sunt vii și spectaculoase. Poate și din acest motiv, crinul reprezintă simbolul regalității, în Franța.

Noul produs medalistic este emis într-un tiraj de 100 de bucăți și poate fi achiziționat la prețul de 200 lei/ bucată (inclusiv TVA).

 

Piesa prezintă următoarele caracteristici tehnice:

  • Aliaj:                Argint 925‰
  • Diametru:         30 mm
  • Greutate:          13 grame
  • Calitate:           proof