Medalie Dinu Lipatti

 

Programul medalistic – pe anul 2017 – al Regiei Autonome Monetaria Statului debuteaza cu aniversarea unei mari personalitati, si anume, 100 de ani de la nasterea marelui muzician, compozitorul si pianistul Dinu Lipatti.

Renumele lui Dinu Lipatti se datoreaza calitatilor sale artistice si umane, cu totul exceptionale, puse in valoare de o munca asidua, metodica si profunda. Marele pianist avea o geniala viziune profetica a evolutiei tehnicii pianiste si a artei interpretative.

Compozitorul apare, evident, ca un continuator al stilului enescian, valorificand ingenios folclorul romanesc, cu puternice si innoitoare aspecte de modernitate.

Amintirea atat de luminoasa, legendara, a prezentei lui Dinu Lipatti pe firmamentul artei muzicale romanesti si universale ramane astazi nespus de vie si durabila.

Medalia comemorativa „100 de ani de la nasterea lui Dinu Lipatti”,  realizata la Monetaria Statului, este prezentata in cutie de lemn ce contine si o brosura de prezentare care include detalii despre viata personala a lui Dinu Lipatti si are urmatoarele caracteristici tehnice:

-          metal: Argint 925‰

-          greutate: 22 grame

-          diametru: 37 mm

-          calitate: proof

Tirajul emisiunii 2017 este limitat la 100 piese, medaliile si brosurile de prezentare aferente fiind inseriate consecutiv de la 001 la 100.

Produsul poate fi achizitionat de cei interesati, incepand cu data de 17.03.2017 , de la sediul nostru central din strada Fabrica de Chibrituri nr. 30 si de la magazinul nostru din B-dul Ion Mihalache nr. 119, la pretul de 250 lei / bucata (inclusiv TVA).

 

 

Va asteptam!

Regia Autonoma Monetaria Statului